Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

Vervallen geneesmiddelen

Breng ons uw vervallen of ongebruikte geneesmiddelen terug

We bieden u een dienst van selectieve ophaling van vervallen of ongebruikte geneesmiddelen.

Waarom horen deze producten niet meer in uw medicijnkastje?
Vervallen geneesmiddelen gebruiken kan uw gezondheid schade toebrengen. Het is dus beter ze na hun vervaldatum te verwijderen.

Men moet ook voorkomen dat andere mensen en dan vooral kinderen met de vervallen geneesmiddelen in contact zouden komen. Daarom scheidt men bij voorkeur deze oude geneesmiddelen van het andere huishoudafval.

Bij het regelmatig nakijken van uw gezinsapotheek kan u tijdig de nodige geneesmiddelen en verbanden vervangen, zodat u op efficiënte wijze kan reageren indien zich een noodgeval voordoet.

Hoe wordt de inzameling georganiseerd?

Deze inzameling is een gezamenlijk initiatief van de gewesten en de farmaceutische sector en is volledig gratis. In de apotheek verzamelen wij de vervallen en de ongebruikte geneesmiddelen in een doos die speciaal hiervoor ontworpen werd. Wanneer deze doos vol is wordt ze door de groothandelaars in geneesmiddelen meegenomen en wordt ze vernietigd. Deze ophaalactie wordt gefinancierd door de farmaceutische industrie met steun van de apothekers.

Dit alles kan natuurlijk alleen efficiënt zijn mits uw medewerking.

Wat moet binnengebracht worden?

We vragen u de vervallen of niet gebruikte geneesmiddelen binnen te brengen zonder kartonnen verpakking of bijsluiter.

We danken u alvast voor uw hulp en stellen u ook een sorteerwijzer ter beschikking waardoor u de terug te brengen producten gemakkelijk zal leren scheiden van de anderen. We beantwoorden ook graag de vragen die u zich eventueel stelt.